Carwrapping, Diversen|

De voor en nadelen van carwrapping

Wij krijgen heel vaak de vraag wat nu eigenlijk het nadeel en voordeel is van het wrappen van uw auto.
En daar is niet zomaar een simpel antwoord op te geven.

Want voor iedereen is de situatie natuurlijk weer anders.

De een wil alleen maar een andere kleur van de auto hebben, omdat ze deze niet meer mooi vinden of de kleur die ze willen is niet (meer) aan te komen voor hun auto.
De ander wil tijdelijk eens opvallen (bv een frisse zomerse nieuwe kleur) en na een tijdje weer terug naar de originele kleur van zijn auto.

Anderen zijn in de veronderstelling dat een auto in een bepaalde kleur aantrekkelijker (of juist niet) is om te verkopen.
En weer anderen zoeken een soort van bescherming voor de bestaande laklaag.

De voordelen van carwrapping

Hieronder sommen we de meest algemene voordelen van een autowrap op.
We begrijpen dat voor iedereen er weer andere afwegingen zijn, maar onderstaande redenen om een auto te laten wrappen horen we vaak van onze klanten.

 • Een carwrap beschermd uw lak
  Tot op zekere hoogte natuurlijk. Het is in ieder geval een eerste barrière tussen een steentje en de autolak.
  Wenst u échte steenslag bescherming, dan hebben we een andere oplossing. Namelijk PPF folie.
 • Het is een snelle manier om uw auto een eigen look te geven
  U heeft misschien een bepaalde uitstraling voor uw auto (of uw bedrijf) voor ogen. Dat is vaak vlot te realiseren met een wrap.
 • Het is sneller dan spuiten
  Dat klopt, een wrap is tussen de 2 en 4 dagen werk meestal. En daarbij hoeft er niets gedroogd te worden en dergelijke. Dus direct na het wrappen kunt u weer met de auto de weg op.
 • Het is tijdelijk
  Dit is dus een punt die we het meeste horen, en klopt 100%. Een carwrap is er altijd weer af te halen en is daardoor dus verwijderbaar. Hierdoor kunt u tijdelijk uw auto een compleet nieuwe look geven, en op een later moment de auto weer in de originele staat terug krijgen.
 • Meer keuze uit kleuren
  Wrapfolie is ondertussen leverbaar in ontzettend veel kleuren. En niet alleen basiskleuren, maar ook met metallic effect, matte folie, hoogglans wrapfolie, noem maar op.
  Daarnaast zijn er zelfs wrapfolies met paarlemoer effect, carbonlook en folies die van kleur veranderen. Dit is met verf nagenoeg niet te evenaren.
 • Makkelijk te personaliseren
  U kunt makkelijk een design maken dat persoonlijker is dan wanneer u uw auto laat spuiten. U kunt reclameteksten aan laten brengen bijvoorbeeld.
  Maar ook is het mogelijk om met verschillende kleuren en zelfs verschillende soorten folie door elkaar te wrappen. Daardoor kunnen we auto’s in two-tone look maken, of compleet voorzien van een print. Of een spannend tijgermotief bijvoorbeeld.
 • Unieke look mogelijk
  Doordat er zoveel geweldige soorten wrapfolie zijn, is het dus mogelijk om uw auto helemaal uniek te maken. We kunnen dat doen door er een kleur op te wrappen die nagenoeg niemand heeft. Of we kunnen een glansafwerking kiezen die de lijnen van uw auto benadrukken. Om zo maar wat voorbeelden te noemen.

De nadelen van carwrapping

Uiteraard zijn er ook nadelen aan carwrapping. Hoewel we niet vaak te horen krijgen wat mensen nu echt een nadeel vinden, hebben we ons best gedaan om hieronder toch wat puntjes neer te zetten.

 • Een carwrap is niet goedkoop
  Dat is natuurlijk afhankelijk aan wie men dit vraagt en wat iemand als budget gesteld heeft.
  Maar een quick fix is het zeker niet. En een goede wrap kost simpelweg een flinke hoeveelheid dure folie en best een aantal uren die door een specialist uitgevoerd moeten worden. 
 • Een carwrap kan geen schade herstellen
  Nu is dit niet direct een nadeel, want daarvoor is wrapfolie simpelweg niet bedoeld.
  Maar veel mensen denken dat als de autolak los aan het laten is, dat het dan opgelost is door en een wrapfolie overheen te plakken. Helaas heeft wrapfolie geen eigenschappen dat het slechte lak repareert en zal men toch echt eerst de ondergrond voor het wrappen in orde moeten maken. Wrapfolie is niet een vervanger van uw autolak, maar een toevoeging. Het gaat er dus overheen en de lak is de ondergrond die de folie nodig heeft. Is deze ondergrond niet goed (loskomen, scheurtjes, putjes en dergelijke) dan zal dat terug te zien zijn in de wrap, of is het in uitzonderlijke gevallen zelfs niet aan te raden om te wrappen.
 • Deukjes en steenslag kunnen meer gaan opvallen
  Afhankelijk van de soort wrapfolie die gekozen is, kan het voorkomen dat bestaande deukjes of steenslagschade duidelijker zichtbaar zal worden. Door de eigenschappen van de folie kan daar dan de nadruk op gelegd worden.
 • Matte folie heeft meer onderhoud nodig
  Matte wrapfolie kan vrij snel vettig worden door bijvoorbeeld vingerafdrukken. Van het dichtgooien van deuren onder andere. Of doorgereden insectenspletters die gaan blinken. Dit valt bij matte wrapfolie simpelweg meer op. En dus moet men vaker de wrap schoonmaken en onderhouden.
 • Handwassen
  En als toevoeging op het puntje hierboven…. wrapfolie moet het beste met de hand gewassen worden. Het is simpelweg niet bedoeld voor constant door een wasstraat te gaan. Het kán wel, maar op den duur gaat het toch zichtbaar worden. Men moet er simpelweg iets zuiniger mee omspringen dan een gelakte auto.
 • Het is tijdelijk
  Hierboven benoemden we dit punt als positief. Maar het kan ook negatief zijn. Afhankelijk van uw doel van het wrappen. Maar wrapfolie is niet bedoeld als permanente vervanger van autolak. Ook wrapfolie (zelfs de allerduurste) zal op den duur slijten, krasjes gaan vertonen en iets gaan verkleuren.  Dan is het tijd om de folie te vervangen, te verwijderen, of om te kijken of de folie nog een update kan krijgen om hem weer enkele jaren extra tijd te geven.

Comments are closed.