Paint Protection Films|

Ultieme lakbescherming

Uiteraard vindt u het niet leuk als er krassen op de lak komen, of stukjes uit de lak door steenslag. Daarvoor is uw auto u te dierbaar. Iedere keer overspuiten is ook een enorme kostenpost natuurlijk. 

Gelukkig zijn daar goede oplossingen voor.

We leggen hieronder haarfijn uit wat PPF en Anti-steenslagfolie is en hoe het precies werkt.
Wenst u liever direct een prijs te weten wat het kost voor uw auto?
Klik dan hier voor een vrijblijvende aanvraag.

Paint Protection Film

Paint Protection Films zijn perfect voor het beschermen van uw kostbare laklaag. De folie zorgt als het ware voor een compleet doorzichtige ‘bumper’ op uw lak die hele bijzondere eigenschappen heeft.

Wij werken met diverse merken PPF folies, onder andere met STEK en uiteraard ook met XPEL Paint Protection Films.

Het liefst werken wij echter toch met de PPF folie van Clif Designs. Niet omdat de andere merken zoveel slechter zijn hoor, maar wij vinden de eigenschappen van Clif Designs PPF films nét iets fijner. Het is voor onze monteurs fijner werken, en de nazorg is beduidend minder. Daarnaast hoeft een auto voorzien van Clif Designs PPF folie niet meer voorzien te worden van een waterafstotende of glanzende coatinglaag. Deze zit namelijk al in de folie ingebouwd. Scheelt dus ook nog eens kosten.

De prijs van Paint Protection Films monteren

PPF folie is een stuk duurder dan carwrapfolie. Daarnaast is het monteren ervan een compleet andere expertise (die wij gelukkig in huis hebben, sterker nog… we geven trainingen aan andere monteurs hierin).

Daarom moet u altijd wel rekening houden met een wat hoger prijsniveau dan bv een auto wrappen. Dat is ook de reden dat de meeste klanten alleen voor een ‘full-front’ PPF gaan. Dat wil zeggen dat we alleen de kwetsbare delen van de neus van de auto voorzien van Paint Protection.

Daarmee bespaart u direct kosten en toch zijn de delen die het meest kwetsbaar voor steenslag zijn (zoals voorbumper, voorschermen, motorkap en spiegeltjes) supergoed beschermd tegen een veel gunstiger tarief.

Indien gewenst doen we natuurlijk ook graag uw complete auto hoor.

De folie snijden wij NIET op de auto, maar zal vooraf met speciale snijmachines en software, helemaal op maat als ‘mallen’ worden voorgesneden. Daardoor is de pasvorm perfect en komen we niet met enge mesjes op uw lak.

Door deze technieken is het maken van een prijs altijd een klein stukje maatwerk. Wenst u te weten wat het monteren van Paint Protection Film kost op uw auto? Neem even contact met ons op en omschrijf uw wensen. Wij reageren op werkdagen super, supersnel.

Uitgebreide uitleg PPF films

Bent u heel erg nieuwsgierig naar de eigenschappen van PPF, waar het vandaan komt, en hoe het precies werkt?

Dan hebben we speciaal voor u hieronder een heel uitgebreid verhaal gemaakt over Paint Protection Folies en wat het precies is.

Veel leesplezier!

Functie PPF

De enige functie van Paint Protection Film (PPF) is dat uw lak er na lange tijd nog steeds als nieuw uitziet. Dat is het. Dat is waar dit allemaal om draait. PPF folie is de sterkste vorm van lakbescherming die er voor uw auto beschikbaar is.

Vanwege de hoge ‘slagvastheid’ van Paint Protection Film, zal het gebruik ervan uw lak beschermen tegen steenslag, vegen en krassen veroorzaakt door stenen en wegafval. De folie is bestand tegen corrosie en zure verontreinigingen, wat betekent dat het een verdedigingslinie vormt tegen chemische vlekken en plekken veroorzaakt door vogelpoep, dode insecten, minerale afzettingen (denk aan pekelvlekken) en zure regen.

Het oxideert niet bij blootstelling aan de zon en beschermt uw lak tegen vervaging door UV-straling. De toplaag van een goede kwaliteitsfilm bestaat uit speciale polymeren die terugkeren naar hun natuurlijke vorm nadat ze zijn uitgerekt of misvormd, waardoor de film een ”zelfherstellende” eigenschap krijgt. Dat betekent dat wanneer er lichte krassen in de film worden aangebracht, deze de schade absorbeert en terugkeert naar de vorm, glans en eigenschappen die het had voor het incident. Dit zelfhelende effect moet meestal een handje geholpen worden door het toevoegen van warmte. Een dagje in de zon doet vaak wonderen.

Let wel:
Doordat er heel veel verschillende soorten PPF op de markt zijn, is het raadzaam om vooraf te informeren over de eigenschappen van de folie.
Niet alle Paint Protection Films hebben de hier genoemde eigenschappen. Sommigen hebben enkele eigenschappen, anderen geen, en een enkeling heeft alle topeigenschappen die we hier benoemen. Dat is ook een reden waarom er zoveel prijsverschil in de verschillende soorten folie is.

Maar laten we niet al te hoge verwachtingen creëren. PPF is een ontzettende krachtige lak beschermende folie, maar het is geen wondermiddel.

Het zal uw auto niet ‘bullitproof’ maken. Er zullen toch stenen op de weg kunnen liggen die de folie kunnen doorboren en iemand met een schroevendraaier kan ook door deze folie heen krassen (moet ie wel z’n best doen).

Als vogelpoep en insectenkadavers lange tijd op de film blijft zitten zal ook dit de folie gaan beschadigen.

Na montage van deze folie zal uw auto toch nog steeds regelmatig gewassen moeten worden. Het is helaas geen one-stop-shop oplossing voor een perfecte en oneindige glans. Dat is ook niet wat PPF beloofd.

Maar het voegt wel waarde toe aan uw auto. U koopt hiermee een langdurige beschermlaag die actief beschermd tegen invloeden van buitenaf die zeker voor een waardevermindering van uw auto zouden zorgen wanneer deze folie niet gemonteerd zou zijn.

Hoe zit het met vergeling, blaarvorming of peeling?

Na correct aangebracht te zijn, is Paint Protection Film onzichtbaar voor het blote oog en belemmert het de diepte en helderheid van uw fabriekslak niet. Sterker nog, sommige PPF films voegen zelfs een extra coatinglaag toe waardoor de glans nóg beter is.

Maar hoe zit het met de duurzaamheid?

Als u wat op internet hebt rond gelezen, bent u misschien verhalen tegengekomen van mensen die fouten lieten zien die na een bepaalde tijd in hun PPF Films zijn verschenen. In het bijzonder hebben sommige mensen, vergeling, blaarvorming of peeling opgemerkt. Om een weloverwogen beslissing te kunnen nemen, is het belangrijk om te weten dat er diverse generaties PPF folies zijn. En dat iedere generatie weer een verbetering is ten opzichte van de vorige. Daardoor zijn er steeds meer folies die dit soort problemen niet meer of nauwelijks meer hebben.

Echter kunt u altijd zelf ook iets doen om deze problemen te vermijden mocht uw monteur met andere folies werken.

Vergeling

Een vroege klacht tegen Paint Protection Film was dat het na verloop van tijd geel begon te worden, wat natuurlijk een aanzienlijke invloed heeft op het uiterlijk van de lak van een auto, vooral voor witte auto’s. Deze klacht kwam vooral voor toen Paint Protection Film voor het eerst werd toegepast op consumentenauto’s. Na onderzoek van de klachten ontdekten PPF-producenten dat het vergelingseffect kwam van de lijm die werd gebruikt in de folie.

UV-blootstelling oxideerde de lijm, wat leidde tot verkleuring. Na deze ontdekking begonnen bedrijven alternatieve lijmen te onderzoeken en begonnen ze de acryllijmen te gebruiken die tegenwoordig op de meeste PPF Films te vinden zijn. Deze nieuw ontwikkelde lijm is UV-bestendig en zal niet oxideren of verkleuren. Dit loste effectief de verkleuring van Paint Protection Film op. Er zijn nog steeds PPF folies die deze oudere lijmsoorten gebruiken. Laat u daarover goed informeren!

Blaren

Van een PPF wordt gezegd dat hij “blistert” wanneer er kleine luchtbelletjes onder de film worden gevonden. Het blaareffect heeft alles te maken met de kwaliteit van het aanbrengen. Meestal ontstaat er een luchtbel omdat er een verontreiniging onder de film is opgesloten, waardoor er een scheiding ontstaat tussen de carrosserie van het voertuig en de Paint Protection Film. Na verloop van tijd kan dit leiden tot het ontstaan van bellen onder de folie. Een goed applicatieproces vergt 100% aandacht en voorbereiding voor het oppervlak van het voertuig voordat een film geplakt word. Dit omvat wassen, kleien en eventueel polijsten. Bovendien creëert een professioneel monteur een gecontroleerde omgeving waar de lucht kan worden gefilterd om verontreinigingen te verwijderen die mogelijk onder de film vast komen te zitten. Zo kan een ondermaatse film en onprofessionele montage leiden tot blaarvorming. Maar wanneer een kwaliteitsfilm goed wordt aangebracht door een ervaren installateur, is het risico hooguit minimaal.

Peeling

Peeling wanneer de randen van een film van de lak beginnen af te pellen of om te rollen. Het kan het gevolg zijn van een ondermaatse film of onprofessionele montage, maar het is vaak het gevolg van onjuist onderhoud. Vooral als u een auto met lakbeschermingsfolie met een hogedrukreiniger schoonmaakt, is het belangrijk om ten minste 30 cm van de folie verwijderd te blijven, en vooral van alle blootgestelde randen. Als een hogedrukreiniger op de rand van PPF film wordt gericht, kan deze de film beginnen op te tillen, wat leidt tot afpellen.

Kortom, de klachten tegen Paint Protection Film komen wel degelijk voort uit praktijksituaties. Zoals we hebben geschetst, hebben deze situaties echter specifieke oorzaken die kunnen worden voorkomen. Als u een folie van hoge kwaliteit koopt (zoals Clif Designs), en deze laat monteren bij The Wrapfactory, en u uw auto op de juiste manier onderhoudt, dan is het risico op defecten zoals vergeling, blaarvorming of afbladderen bijna nul. En als een van deze dingen zich voordoet, wordt u gedekt door een fabrieksgarantie van tien jaar.

Comments are closed.