Carwrapping, Diversen|

Het gaat om de afwerking

De afwerking van de wrapfolie van uw auto speelt een belangrijke rol in uw algehele look. Het is als de decoratieve kers op een professioneel gemaakte taart. Zonder de kers is de taart niet af, en er is nog zoveel dat u kunt doen om het te verbeteren.

Door een wrap te laten plaatsen kunt u kleur, patroon en zelfs bescherming toevoegen. U kunt kiezen uit vele soorten autowrap kleuren en -stijlen, waarvan vele een blijvende waarde aan uw auto zullen toevoegen.  

Afgezien van kleur en patroon, kunt u ook kiezen tussen glans, satijn en mat voor de afwerking van de wrapfolie. Dit artikel behandelt de details waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een afwerking en welke soorten autowraps het beste zijn voor uw auto. 

Wat is het verschil?

Matte, Glanzende en Satijn glans wrapfolie zijn drie totaal verschillende looks. Hieronder proberen we uit te leggen hoe het eruit ziet en wat de verschillen zijn.

Glanzende carwraps

Als u wenst dat de auto er extra glanzend uitziet in de zon, dan is glans de wrap voor u.
Het lijkt op echte lak, dezelfde glans.

Glans reflecteert het meeste licht van deze drie opties en lijkt het meest op de basisafwerking van uw auto.
Een goede glanzende wrap betekent ook dat u uw auto niet zo vaak hoeft schoon te maken en te waxen als u normaal zou doen.
Een goede verzorging en onderhoud blijft natuurlijk belangrijk, maar de wrap ziet er langer fris uit dan de andere versies.

Er zijn ook nog verschillen in glans. De meeste wrapfolie merken hebben een normale glans. Dat is wat men het meest ziet. Andere merken hebben zelf een High Gloss versie, dat nóg meer glanst dan normale wrapfolie.
We hebben al deze folies in onze showroom voor u liggen om de verschillen in het echt te bekijken.

Satijn carwraps

Een satijnen carwrap is een goede middenweg tussen glans en mat. 
Het heeft niet dezelfde hoge glans als de glossy wrapfolie, maar geeft toch een beetje lichtreflectie, vooral in vergelijking met een matte wrap. 

Als u het moeilijk vindt om u voor te stellen hoe dit eruit ziet, stel u dan een satijnen overhemd voor. 
Een wit, zwart of blauw satijnen overhemd reflecteert het licht op dezelfde manier als een satijnen carwrap (vandaar de naam). 

Een satijnen wrap ziet er strak uit en accentueert de lijnen in de carrosserie van uw auto, waardoor het een uitstekende optie is voor iemand die het beste van twee werelden wil.
Niet alle kleuren zijn er in satijnglans te verkrijgen. Daarom hebben we ook van deze glanssoort alle voorbeelden beschikbaar in onze showroom voor u om eens in het echt te bekijken.

Een satijnglans wrap heeft ook iets meer onderhoud nodig dan een glossy wrap. Omdat vingerafdrukken iets meer achterblijven onder andere. 

Matte carwraps

Als u eens echt iets anders wenst, is een matte voertuigwrap misschien de beste manier om dit te doen.
Het is een meer opvallende soort omdat het nagenoeg niet glanst, en dat valt op. Zeker in een straatbeeld waar nagenoeg alles glanzend is.

Matte voertuigwraps reflecteren heel weinig licht en lijken meer op stof dan op metaal.
De vlakke look verschuift de aandacht meer naar de rondingen en de belijningen van de auto dan welke andere afwerking dan ook, en het kan een luxe uitstraling geven.


Wel moet u rekening houden met meer onderhoud. Op matte wrapfolie zijn véél sneller vette vingerafdrukken zichtbaar, en vervuiling blijft vaster zitten.
Daarnaast is het niet aan te raden om met een mat gewrapte auto vaak door de wasstraat te gaan. De meeste wasstraten hebben glansmiddel toegevoegd waardoor uw bijzondere matte wrap na een tijdje de matheid zal verliezen.


Bent u dus niet van het goed bijhouden van de folie en ook niet van het vaak handwassen? Dan zou onze voorkeur niet uitgaan naar een matte wrapfolie. Dan is Satijn of Glossy een betere keuze.

Comments are closed.

Van 9 tot 17 mei hebben wij Pinkstervakantie

X