• Opdrachtgever: Stefan
 • Merk en type voertuig: Renault Megane E
 • Merk en type folie: Chameleon Blue tintfolie
 • Soort werkzaamheden:

  Om de Megane Electric nog meer te personaliseren en te beschermen tegen de zon, hebben we besloten om de voorruit te tinten met Chameleon tintfolie. Dit is een speciale folie die van kleur verandert afhankelijk van de stand van de zon en de positie van de kijker. De folie die we hebben gebruikt is blauw van kleur en geeft de auto een unieke en sportieve uitstraling. De folie is ook straatlegaal, wat betekent dat hij voldoet aan de wettelijke eisen voor lichtdoorlatendheid.

  Voor de voorportieren hebben we gekozen voor een straatlegale tintfolie die de overgang van de voorkant naar de achterkant vloeiender maakt. De achterruiten zijn namelijk al af fabriek getint, dus het zou raar staan als de voorportieren helemaal helder zouden zijn. De folie die we gebruikt hebben is donker van kleur en zorgt voor meer privacy en minder warmte in de auto.

  Het tinten van de voorruit en de voorportieren was geen makkelijke klus, want er moest rekening houden met de vorm en de grootte van de ruiten, de sensoren en camera’s die erin verwerkt zijn, en natuurlijk het resultaat dat we wilden bereiken. We hebben eerst de ruiten goed schoongemaakt en ontvet, daarna is de folie op maat gesneden en aangebracht met behulp van een föhn, een rakel en een mesje. 

  Het eindresultaat mag er zijn, al zeggen we het zelf. De Megane Electric ziet er nu nog mooier en stoerder uit, met een getinte voorruit die van kleur verandert in het licht. De voorportieren passen nu beter bij de rest van de auto en bieden meer comfort voor de bestuurder en passagier. 

Comments are closed.

Van 9 tot 17 mei hebben wij Pinkstervakantie

X